måndag 23 februari 2009

***Hemmagjord hårmask***

Idag har jag gjort hemmagjord hårmask. Det var lite udda att ta geggan i håret får jag säga då det både banan, mjölk, honung, olivolja. För det första så stank det banan i hela duschen, och sen att behöva sitta med den lukten i 20 minuter var ju inte heller så trevligt. Nåja, vad göra jag inte för mitt hår...eller vad utsätter jag mitt hår för?

Tycker väl inte att jag ska rekommendera denna kur..men å andra sidan så kanske den funkar utmärkt till dom som har fnuske till friss, för tro mig, man bli lite flötig i håret av all olja. Och om man inte mixar och sköljer ut det väldigt noga så ser det ut som om man har snorbobbor i hela håret. Vem vill se ut som en vandrande näsa full med snor? Så tvätta i omgångar tills allt är borta, kan ta lika länge som skiten ska vara i....men helt klart värt det som sagt.

Efteråt är det bara att lägga handdukar i hela hemmet där du vill bänka dig ner...för det lär ju bli lite fettfläckar här och där.

Håret känns ändå rätt okej, rätt mjukt ändå för att vara banankur. Får vänta tills i morgon och avgöra om jag kommer att göra om detta.


Om ni vill testa i alla fall så kommer receptet här:
1 banan
3 msk honung
3 msk mjölk
5 msk olivolja

Mixa allt till en gegga...så mycket det bara går, inga bananklumpar tack.
Mosa in så mycket i håret som du tror behövs, vänta i 15-20 minuter i stanken...(tänk på något annat). 
Tvätta ut det med shampoo och tvätta sedan en gång till som vanligt. 
KLART.



1 kommentar:

  1. Jag gjorde en annan hårmask variant:
    -äggula eller 2 (berående på hur långt dit hår är)
    - 1-2msk honung
    - citronsaft av en citron
    Allt ska mixas ihop och användas för att tvätta håret. Om man vill ha det som en hårmask så kan man fukta håret, mosa geggan i håret, ta folie eller en plastpåse på håret (annars suger handuken upp geggen) och på med handuken på det hela (för att undvika att droppar). Man behöver inte tvätta håret med schampo efteråt.
    Funkar skitbra, man kan använda det regelbundet (tom istället för schampo och balsam). Äggulan tvättar håret, honung funkar som balsam, citronsaft mjukar upp håret med, men oxå tar bort äggula lukten som är enligt mig förjävlig... .
    Det funkar skit bra mot torr hårbotten!!!
    Lycka till!!!

    SvaraRadera